lørdag 3. mars 2012

Dag 4

I dag startet vi med å dra direkte ut, frokosten måtte vente da vi prioriterte å sove heller (altfor lite søvn). Vi gikk innom Penny Market (dagligvare butikk) og handlet pølser og kylling fillet til hundene.
Så møtte Andrei oss ved hotellet, og vi tok bussen til shelteret. Lucia kom direkte dit.
Vi sjekket med en gang hvordan det gikk med den svarte tispen som kom inn i går og ble "dumpet" av hundefangerne. Hun hadde heldigvis klart seg utmerket, men ble litt jaget av de andre hundene. Vi var alle veldig bekymret for henne, det kunne gått ille.


Susanne forer gatehunder, ved shelteret. Disse har eier, men ikke en veldig god en.
Hundene var veldig underdanige og søte.









Den svarte tispen er den som ble "dumpet" her i går, av hundefangerne. Hun har klart seg bra, men vi var alle veldig bekymret for hun kunne lett bli angrepet mens hun holdt på å våkne fra bedøvelsen.
Svart med hvitt på brystet og grå i barten, så hun er en voksen dame. Hun logret til oss og ville smake pølse. Tok ikke så altfor forsiktig, men ingen biting. Hun var veldig sulten. Hun ble litt jaget av de andre hundene når hun skulle spise, da trakk hun seg klokt tilbake. Men hun var alikevel ikke så redd at hun lot seg pille på nesa for hva som helst.




Her skal det hentes vann. På vinteren er vannrøret frosset, så man må gå nedi gaten for å hente. Heldigvis har det ikke vært minusgrader så vannet er ikke frosset i skålene. Man må alikevel bære bøtter med vann, gjerne to ganger. Nå er det meste av snø smeltet på veiene, så det er ikke så vanskelig å gå. I dag var det sol til å begynne med, så kom vind og snø.Da ble det fort veldig kaldt, selv om vi var godt kledd! Det er ingen tvil om at dette er mye for Lucia alene. Andrei kan kun hjelpe i helger eller ferier, da han går på skole i en annen by. Få andre er villig til å faktisk jobbe for pengene, så valgene er få.

Her er det de fyller vann, enkelt men det funker.
 Her ser man veien man må gå med bøtter med vann. Ikke den beste veien..

Denne lille tispen med terrierpels, løp unna oss i går. Men i dag ville hun hilse på, hun kjente oss igjen. Da pølse kom fram, var vi straks venner :D Hun frøs veldig, hun har ikke særlig god vinterpels. Hun er ca 4-5mnd gammel.



Fra høyre: Spencer og Bosse, sammen med to andre.








Her får Bosse (uttalt Bossi) komme ut i bånd



Bosse iført bånd donert av Regine
Bosse syntes det var så skummelt å komme ut, hun turte ikke å spise særlig. Men smakte litt :)


Far og barn! En familie på fire deler innhenging.




 Denne lys brune har nok fått gjennomgå, mange arr..
 Den store grå var ganske reservert, det var vanskelig å få i den vitaminen. Så den måtte gjemmes i en slags stor servelat pølse.

Flere hunder fikk av vitaminene vi ga til shelteret, og noen fikk også antibiotika pille.



 Den lille tulla fikk antibiotika, det er mulig hun har vondt i magen sin, hun brakk seg litt innimellom.

 Mammaen her får også vitaminer, Lucia passer på å gi litt ekstra til de svake eller de som har valper. Hun er flink med dem, og elsker dem alle. Her bak er det minst to valper, mammaen passer veldig godt på dem.

 Lille frøkna frøs veldig. Hun er nok en terrier mix, og har ikke riktig vinterpels. Hun krøp opp i fanget på Susanne, og fikk ullteppe rundt seg. Denne lille damen håper vi kan bli fort adoptert, da det er vanskelig for henne å takle shelterlivet. Vi snakket med Marit i norge om henne, og spurte om å få henne inn i foster så fort som mulig. Dette ville de ordne ganske så snart, i morgen eller en av kommende dager. Fantastisk at det kan skje så fort, fordi vi spør. Vi sa også at vi skal jobbe med å få henne adoptert så fort som mulig, hun trenger dette, og vil nok bli en flott hund for noen som vil ta henne inn og gi henne kjærlighet. Første dag i shelteret var hun redd oss, andre dag krøp hun opp i fanget. Det sier litt om hennes trygghet.




Gulvet her er ikke mye rent.. De hadde hatt behov for en hageslange eller lignende for å kunne spyle vekk. Nå har de bare noe til å plukke opp avføringen, og får ikke gjort gulvet skikkelig rent.


Etter shelteret, kom en bil og hentet oss, en venn/bekjent av Lucia. Vi kjørte ut av byen og inn i en landsby, oppå ett lite fjell. Vi kjørte vel i ca 15minutter. 
Her ligger eiendommen hun ønsker å kjøpe. Eieren av eiendommen var ikke hjemme, så vi kunne bare se fra utenfor gjerdet. 


 Marken ved siden av her, kan kjøpes dersom Lucia trenger å utvide.

 Her er huset på eiendommen. Vi kunne ikke ta bedre bilde desverre, busker i veien og det var ett stykke ifra huset. Men huset så greit vedlikeholdt ut fra der vi stod. Området rundt så greit ut, det lå ikke så mange hus rundt, men det var hus her og der. Veien var ujevn og av grus og sand.


Vi tok turen til fosterhjemmene! Vi fikk besøke alle sammen :D
Det er faktisk 4 fosterhjem, men ett av disse var altfor dårlig, så når de to hundene drar hjem kommer de ikke til å bruke det hjemmet mer. De sa at mannen som holder dette fosteret, kun bryr seg om pengene. Ett av fostrerne var ok, kunne vært bedre, de to andre var ganske bra. Det siste fostret var det beste, de hadde til og med barn som gikk med hundene i bånd! Veldig hyggelig familie.
Her er uansett hundene som er adopterte og snart skal hjem!


FOSTERHJEM 1, ganske bra!


Bea og Gulla! Mange kyss deles ut til Susanne. Veldig søte og fine jenter. 
 Bea sin valp, leken og søt med mye lyd ;)
Gulla ville også ha oppmerksomhet, det ble lagt merke til at hun har fått ett sår (nå med skorpe) på hennes venstre øre. Usikkert når hun fikk det, eller hvorfor hun har dette.


















Lucia og Lucia! Fin lita jente, men litt reservert, så vi ble ikke så godt kjent med henne. Rolig og gjorde ikke så mye utav seg.

 Netanja! Uttales Netasha. For en jente med fart og liv i! Hun løp sånn fram og tilbake, logret og hoppet, kysset og var overalt. Vanskelig å få fine bilder av henne siden hun ikke stod i ro. Veldig kjærlig jente som bare ville ha kos og lek, Mona Salo kommer nok til å elske henne!








På vei til foster 2, her er det en rimelig gjørmete vei. Dette er ikke så langt unna sentrum heller, så her kan man se litt hvordan gatene gjerne ser ut.

FOSTER 2, ikke bra.. Dette kommer de til å slutte å bruke så snart disse hundene har dratt hjem. Her har fostermannen ikke gjort rent i innhengingen, porten hadde frosset fast, så vi kunne ikke ta ut hundene uten å risikere å ikke få lukket igjen. Vannet til hundene var enten frosset, eller fullt av skitt. Hundene var alikevel veldig søte og vennlige, de fikk pølser og slikket hendene våre og halen gikk i ett ;)


Her er Pia og Azorel-Buddy, flotte hunder, men vi ble ikke så lenge og Lucia og Andrei forsøkte å få til porten, så da holdt de seg mest ved porten og det var vanskelig å få fine bilder av dem. Men de fikk også pølser av oss, det smakte tydeigvis ;) 



FOSTERHJEM 3, helt ok
 Her er Mari, Mira, Kiwi og Beauty, alle steriliserte.
 



Mari og Mira bjeffet mye, men Mira mest. Mira passer nok godt på eiendommen hun anser som sin egen. Mira er nok schæfer mix, og det vistes godt igjen i adferden hennes. Da de fikk pølser godtok de oss mer, men likte ikke at vi tok på oss ryggsekk. De var ikke agressive, men Mira voktet nok litt, og Mari lot ble med på bjeffingen hehe. 


Kiwi er redd...hun gjemmer seg og vil ikke ha så mye kontakt. Lucia tok med seg pølse og gikk inn til henne. Hun spiste disse med stor appetitt, og slikket hendene til Lucia. Hun laget alikevel lyder som tydet på at hun ikke var komfortabel med situasjonen. Men ikke aggresiv, men ønsket avstand fra folk.
Fikk alikevel sneket meg til å ta noen bilder!!






                                 PØLSE!!!!!!!!!! 

 Marit sin Beauty! Hun ville helst være inne i huset sitt. Hun var utrolig vennlig og kosen, og ville ha kos og pølse;)





 Kiwi kom ut!! Hun reiste seg opp for å se på oss, men var så skvetten at når jeg tok bildet og kamera laget lyd, skvatt hun og løp inn i huset sitt igjen. Veldig søt, og overraskende lita jente. Utrolig gøy å endelig få se henne! :D

FOSTERHJEM 4, det beste! 
Her var mange hunder, og det var en familie med litt større barn som bodde her. Utrolig hyggelige med mennesker og hunder. 

 Første møte med Bonzo! Han kom sprettende nedover gaten, hvor han gikk på tur med yngte barn i familien. Han var fantastisk morsom, kontaktsøkende og leken. Hoppet på oss for å kysse! :D



 Labbetuss! Denne store gode gutten skal snart til Marit. Han må påregnes vask og klipp, det var floker i pelsen. Men han var rolig og logret, snill hund :D



Fine Lydia! Hun var vennlig og kosen. La merke til endel arr på henne, spesielt på snuten, men også rundt halsen. Hun har nok blitt bitt av andre hunder, men det var ikke ferskt. På ryggen hadde hun hårløse flekker, men det var ikke sår eller arr, og det ser ut til at pelsen vil gro ut igjen her. Usikker på hvorfor hun har disse flekkene.

Her er også Stella. Hun var veldig kontaktsøkende og logret mye. Hun så ut til å være veldig trygg og selvsikker, men ikke dominant.


 Den lille bak her er valpen til Adelia, som også er her i foster.
Den andre, til venstre, vet vi ikke hva heter. Den var litt sky og holdt seg litt unna oss. Fikk ikke info om denne.



 Nuttah og Lucia! Nuttah var litt reservert, men ville alikevel kose. Logret mye så lenge det ikke var brå bevegelser. Hun trenger ett hjem! Hun er ikke sterilisert enda, det var tydelige tegn på at hun faktisk har litt løpetid enda. Kontakt Susanne Gulhaugen om man vil vite mer om hvordan man kan adoptere henne, da Susanne allerede har dekket noen av utgiftene for adopsjonen.

 Adelia var søt og snill, ei rolig tispe. Hun var litt nyskjerrig også, og gikk bort til Susanne for å kysse litt ;)









Bonzo kysser sin fostermor :D


Dette var da dagene hos Azorel, vi har sett mye og snakket om forskjellig. 
En liten detalje vi kan ta med her, er at samme person som eier dyrehagen (byens stolthet), er samme person som eier shelteret! Det var vist tydelig for Lucia og Andrei at denne mannen bryr seg mer om andre dyr enn hundene.. 
Vi som nordmenn, syntes at dyrehagen ikke var tilrettelagt bra for dyrene.. Flere dyr vandret fram og tilbake i burene, som var for små. De hadde ingenting å gjøre i buret..ingenting som holdt dem opptatte. Det var vondt å se disse dyrene i dyrehagen, men velger å ikke legge dem ut her..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar