fredag 2. mars 2012

Dag 3

Vi startet dagen kl 09:30, med frokost. Det var litt spennende, for servitøren så ikke ut til å kunne engelsk så godt. Men vi fikk oss en enkel og god frokost.

Andrei og Lucia møtte oss i lobbyen kl 11. Vi møtte noen søte hunder, Lucia og Susanne matet dem, fine snille hunder!




Denne fine gutten var også sulten


 Da var det fint med mennesker som hadde mat













Så tok vi en taxi til shelteret, ca 5-10min. Der var det en stor port



Vi fant mange hunder i shelteret, noen er adopterte men venter på sterilisering og videre i fosterhjem. Lucia har kun to fosterhjem, det er mange som ikke er snille med hundene og som hun anser som dårlige fosterhjem. Derfor er det greit å få de hundene som er klare, hjem så snart som mulig.
Her er hundene i shelteret, bildene taler nok mye mer enn ord..






 Inni denne gamle containeren med kjølesystem (ikke i bruk), sover tre hunder, en av dem en mor med valp.. Dette fordi de ikke har en egen innhengning ledig til disse hundene, og de kan ikke bare sette dem sammen med noen av de andre. Da vil man risikere at det blir slåsskamper og hundene kan bli skadet.

 Denne fine valpen er ca 8 uker gammel, og sover i containeren om natten.
 Den grå/svart/hvite er mor til den lille valpen. Veldig snill tispe som ville ha mat og kos.
 Selvbetjening lenge leve! :D











Tid for mat







Lucia har god kontakt med hundene, de kjenner henne godt og er veldig glade for at hun kommer! Den ene hunden ville bare krype inntil henne, Lucia kom seg nesten ikke ut igjen. Det er kjærlighet på sitt beste!




























 Vi hilste på en hund som het Luis, veldig søt men litt skeptisk til oss ukjente. Mat fra hånden smakte godt fordet :D

 

Her kommer hundefangerne med en hund de har fanget. Denne hunden hadde folk klaget på, de sa den bet etter dem. De har derfor bedøvet den, merket den i øret og leverer den hos Azorel. De legger den ifra seg inne i en av innhengningene, på halm, og går. De var ikke særlig blide eller pratet noe med oss. 

 Hunden ble lagt her.. i en innhenging med mange andre hunder. Forsvarsløs... Dette var eneste mulighet, det er ingen andre steder å legge hunden. Azorel har ikke penger til det nødvendige, som en egen innhenging for slike tilfeller. Vi spurte om det var mulig å få til, men problemet var at de da ikke bare kunne flytte hunden over til en annen innhenging.


Ikke alltid lett å forstå alt når språket ikke er enkelt for noen av oss.



Så kastet man ball inn til en av de største innhengingene, for å se hvordan reaksjonen var! De reagerte på pipelydene i ballen, men forstod ikke helt hva de skulle med den. Men to baller forsvant stille og rolig ;)



 Mange nydelige hunder her


 Noen ganger slåss hundene, da får de gjerne slike små sår her og der. Noen hunder har mange arr, og det er ikke bare andre hunder som har skylden for det..











 Leker må sjekkes ut! Men helst unna menneskene, så den ble tatt med litt lengre bort fra oss ;)




 Susanne er godkjent av sjefen i den ene innhengingen, han kysser henne så søtt :D
 Nikita med ene valpen hennes! De var noe skeptiske til oss, ville ikke ta maten fra hånden, men snuste på den. Spiste da vi kastet bitene på bakken.










Det er viktig med en god samtale! :D


 Disse 6 valpene er nettopp født, og ingen vet hvor mange som vil overleve. Men de har en god mamma som passer på! Og vi skal se til at hun får bedre mat for en stund. Så har kanskje valpene en litt bedre sjangse.

 Nikias andre valp! Veldig klar for å unngå oss mennesker.. Men utrolig søt og helt sikkert veldig snill om den bare får sjangsen.










Denne hunden har det ikke så lett.. Den er veldig redd mennesker, og ville helst krype unna oss. Den turte ikke komme ut av huset sitt mens vi var på besøk. Derfor ble det ikke så bra bilde av den, da vi ikke ville skremme den mer.


SPENCER!! Adoptert av Marit Sandøy. Han var en fantastisk hund, som bare ville kose masse, leke og kysse. Fine tenner såvidt vi kunne se. Han oppsøkte kontakt og var bare utrolig herlig. Gled deg Marit, denne vil du elske :D





Spencer klatret gjerne på oss for å komme nærmere


Susanne har besøk i lommen sin. Det er tydelig at selv små valper ganske fort lærer seg hvor lommen med mat er! :D

Da var dagens shelterbesøk over, fra litt etter kl 11 til kl 15. 
Dette er veien til shelteret








Vi hadde en liste med hunder vi ville se om vi fant. Flere var i fosterhjem, men i morgen skal vi besøke det ene fosterhjemmet, da får vi treffe noen av hundene!


Ellers var det ganske skittent hos hundene. De gjorde rent ca hver dag, men det ble fort skittent igjen. De fleste hundene var veldig vennlige og ville gjerne hilse på. Men vi så jo at oppførselen deres var anderledes når de kom ut til oss, enn når de stod i små innhengninger. Grunnen til at de helst har små innhengninger, er for å lettere sosialisere dem med mennesker.
Hundene i de to store innhengningene, holdt seg helst litt unna folk.


Vi fikk bli med innom vetrinæren som Lucia bruker til alle hundene. Vetrinæren var interessert i å vite om oss som kom helt fra norge, og var veldig blid og hyggelig. Vi fikk ta bilder der inne, for å vise norge at det er en bra klinikk. Så lenge han slapp å være med på dem ;)









For donasjonspenger, lot vi Lucia finne ting hun syntes hun hadde behov for til shelteret. Hun plukket fram 5 matskåler og vitaminer.
Det kostet 135lei for alt.
Vitaminene rekker til mange hunder da de knekker pillene i mange biter og deler ut.
Hun takket så mye for alle donasjonene; hundeleker, hundebånd med halsbånd, 5 matskåler, vitaminer og tepper.


Etter dette, gikk vi til hotellet og skiftet klær, Lucia hadde da dratt hjem men Andrei ble med oss. Vi dro ut for å spise, klokken var alt blitt 18. Etter å ha spist god mat på en lokal resturant, gikk vi for å spille litt biljard. Klokken 22 var vi tilbake på hotellet, og begynte umiddelbart å oppdatere bloggen, det har nå tatt 4timer pga dårlig internettdekkning og mange bilder.

Håper dere kikker gjennom bildene, og tenker litt på hundene og Lucia :)

2 kommentarer:

  1. Flott arbeid dere gjør! (kan bare sies igjen og igjen) Of for noen fantastiske hunder!! Valpene smeltet hjertet mitt da! Håper de overlever de minste av dem, og at alle hundene får det godt til slutt.
    Interresant å få følge med på reisen deres.

    SvarSlett
  2. Tusen takk Charlotte! Kjekt du vil følge med, det er jo litt derfor vi er her ;) Det er utrolig mange flotte hunder <3

    SvarSlett